Chrám divů - Leslie Parr

Pokud čtete můj blog nějaký ten páte tak víte že 19. století miluju. Tohle ovšem není ani Waters ani
Faber. Žádná anglie, ale Amerika a rovnou New Yourk. Connie island, plný pouťových atrakcí a také zrůd ukazovaných aby se obyvatelé mohli hezky říct jak jsou pěkně normální, s klukem co mu matka uřízla nos protože ho nečekla se svým manželem, s lidmi co maj o nohu navíc.
Tady začíná příběh jako první se nám představí Odille ta škaredší ze dvou sestre původní siamských . Belle akrobatka a hadí žena, Odile tak večně stuhlá s křevou páteří. Její krásná sestra Bell odešla a Odile ji odjede hledat.
 Jako s druhým se stkáváme spodvrťákem Sylvanem, on je boxer a tohle je jeho přezdívka.
 Poslední je krásla Alphie, která se probudí na ostrovním blázinci, krutém míst kde ji neustále týrají sestry a ona neví jak se tam dostala . Její manžel funbrák žije s krutou matka a ona neví co se stalo a kde je její dítě.  Proč jediný kdo ji může něco říct, vlastně nemůže protože ta dívka nemá jazyk, někdo jí ho totiž vyřízl. Setkává se zde se spoustou žen, které sem odložila rodina, manželé. Sama Alphie než se vzala svého manžela tak pracovala na skoro horších místech než je tohle. No a sAlphi to taky není jak to na první pohled vypadá.

- odeon jede, je zajímavé jak na konci se překladatel zamýšlí jak v dnešní době by se nikdo deformovaných lidí nestranil a jak se naše společnost pokročila (občas doporučuje diskuze na idnesu o ovšem jinakém.) a myslím že taková Alphie byto s tím co byla měla těžké i teď.
- Hrozně válečných falshbacků na Taboo, byla jsem fakt ráda že jsem k tomu sreriálu četla historický speciál co vysvětloval různ ý věci. Chválím tím autorku za hodně věrohodné relálie.
- v recenzích co jsem na knížku našla jsme však nechápala proč Alphii příběh staví jako ten o Popelce, jako její manžel ji dostal z ulice, ale opilec, feťák a ztrcená existence s nezdravým vztahem s matkou není žádná výhra.

Žádné komentáře:

Okomentovat